Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak postawic serwer na Plikach By Qentinios.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc ,wielu z was ma problem z postawieniem serwera na Plikach By Qentinios.

Ja ten problem rozwiazalem!

Opisze teraz szybko ,jak to zrobic.

Co bedzie nam potrzebne?

Pliki By Badar:

http://www.mpcforum.pl/topic/387565-tutdl-pliki-serwerowe-by-badar/

Pliki By Qentinios:

http://www.mpcforum.pl/topic/519963-dlpliki-serwerowe-by-qentinios/

Game 2019r.

http://www.mpcforum.pl/topic/432765-fixwyl-sie-serwer-na-plikach-2010-lub-starych-game-no-problem-zajrzyj/

Wiec ,gdy mamy juz pliki by Badar wypakowujemy je i stawiamy na nich serwer.

(Kazdy chyba wie jak to zrobic?)

Gdy mamy juz serwer konfigurujemy go.

Hamachi:

1. Klikamy w Ustawienia -> Siec ->Mostkowana karta sieciowa (bridged) -> Hamachi.

2. Wlaczamy maszyne logujemy sie i wpisujemy Sysinstall po czym kolejno przechodzimy w zakladki

Configure -> Networking -> Interfaces -> em0

3. Wypelniamy wedlug tego przykladu.

\|/

IPv4 Geteway: Piszesz normalne IP z Hamachi. np. 5.214.74.123
IPv4 Address: Piszesz IP z Hamachi z końcówką .100 . np. 5.214.74.100
Netmask: Wpisujesz 255.0.0.0

Po skonfigurowaniu pobieramy pliki By Qenti i logujemy sie do Filezilli (Loging ;root haslo;badarformpc).

Robimy wszystko wedlug instrukcij zawartej przy pliczkach pomiajac jeden Punkt -> Plik game.tar.gz wgrywamy do /usr/home ---> TEGO NIE ROBIMY!!!

Gdy juz to zrobilismy ,wypakowujemy game.tar.gz archiwizatorem WinRAR i kopiujemy Folder GERMANY na serwer.

Teraz pobieramy game 2019r. zmieniamy nazwe na game i zamieniamy z game ktory znajduje sie w Bazie.

Ustawiamy prawa na '777'.

Reboot i cieszymy sie serwerem!

:)

W razie problemow pisac pod tematem!

Teamt bedzie rozwijany i poprawiany!

:)

* Poprawiony Tut:

1. Sciagamy pliki By Badar i stawiamy na nich tradycyjnie serwer.

Dogrywamy do niego BugFixy zwizane z nastepujacymy rzeczami :"Serwer nie odpala się poprawnie ? (np game pluje errory)" ,"Localhost mt2 nie chce się połączyć ? ".(Znajdziemy je w Temacie z plikami By Badar)

2. Sciagamy pliki By Qenti i wypakowujemy je po czym wchodzimy w folder i wypakowujemy "game.tar.gz" np. archiwizatorem WinRAR. Postepujemy wedlug instrukcij pomijajac jeden punkt ,nie wrzucamy game.tar.gz na serwer.

3. Otwieramy folder gdzie wypakowalismy "game.tar.gz" i wrzucamy folder "germany" na serwer. Podmieniamy wszystko.

4. Sciagamy "game 2019r." ,wypakowujemy i zmieniamy nazwe na "game" po czym podmieniamy w bazie ,pamietajcie tez o nadaniu praw "777". (Pamietajcie o zmianie Pong'u na ten wasz!)

5. Po czym "reboot" , "./start" i mozemy sie logowac na serwer! =-)

*6. Connection Refused? wpisujemy w Maszynie "/etc/rc.d/netif restart" i wchodzimy do navicat zakladka Player. Naprawiamy wszystkie tabelki. W razie ktoras tabelka nie chciala sie naprawic to pisac w odpowiedziach ktora to tabelka a ja ja wam udestepnie.

!WAZNE!

SCIZKA DO PLIKOW: /usr/serverfiles/
Mozliwe ze po Reboot"cie moze dojsc do zawieszenia maszyny ,co wtedy robic? Wybieramy zakladke Maszyna a potem reset.

Tut do zmiany Pong'u:http://www.mpcforum.pl/topic/297384-tut-jak-zmienic-pong/

DOWOD:

beztytuulou.png

Jezli jest mozliwosc zdjecia paru %? :)

METINEM NIE ZAJMUJE SIE OD PONAD ROKU! WSZELKA PYTANIA NA TEN TEMAT NA PW LUB GG BEDA INGOROWANE!

JESLI JUZ MUSICIE PISAC MI NA PW PROSZE O OPISANIE PROBLEMU/PYTANIA !!MOZLIWE ZE ZNAM ROZWIANIE!!

61093c6efb.png

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dość ładnie ale czemu nie chcesz wgrywać game.tar.gz?

Jak wypakujesz i dasz samo germany np pliki CONFIG w channelach będą miały inne indexy nadane i 3/4 map nie będzie działała.

@Down

Ehh :D

Tylko te nowe moby Ci tak strasznie dużo biją?

sygnatura2.png

Opublikowano

Qentinios Ma racje.. Ja to bym tylko wgral Game 2019r..

Mi dziala game z tego tematu.

http://www.mpcforum.pl/topic/316891-downloadgame-2010rok-v4/

Qentinios powiedz mi co jest z tym mob_proto? ..

Opublikowano

bez użyteczny poradnik kolejny po to żeby był w jego plikach jest jak wgrać choć to banalnie proste i każdy kto bierze się za serwer musi to umieć

wyjebane.jpg

Opublikowano

Dość ładnie ale czemu nie chcesz wgrywać game.tar.gz?

Jak wypakujesz i dasz samo germany np pliki CONFIG w channelach będą miały inne indexy nadane i 3/4 map nie będzie działała.

@Down

Ehh :D

Tylko te nowe moby Ci tak strasznie dużo biją?

W tym problem ze nawet w av1 tak samo bija...

Opublikowano

Zeby nie bylo ,po 1 nie ma respu mobow na nowych mapkach + moby bija niewiadomo ile ;<

bez użyteczny poradnik kolejny po to żeby był w jego plikach jest jak wgrać choć to banalnie proste i każdy kto bierze się za serwer musi to umieć

Wlasnie ze kazdy to umie jednak maja problemy ,dzieki mojemu poradnikowi te problemy znikaja ...

61093c6efb.png

Opublikowano

Czyli reasumując strasznie dużo wg Ciebie biją moby w av1, av2, zombie, nagi i wszystkie nowe a reszta już jest okej? :)

Wracając do tematu.

Unikatowy wiem że jest to banalnie proste, ale zobacz na spam w moim temacie.

sygnatura2.png

Opublikowano

Moim zdaniem nie każdy powinien brać się za serwery potem powstają na 2 dni i tylko tona spamu

Qentinios

Jakie według Ciebie będzie najlepsze game w końcu ty stworzyłeś te pliki. Ja na razie wgrałem 2019r

wyjebane.jpg

Opublikowano

Co zrobić gdy nie działa mi komenda ./start :]

gdy wpisuje ./start wyskakuje cd: can't cd to usr/home/game

oynk.png

Opublikowano

Okej all zczaiłem tylko teraz nie działa mi ./start

@EDIT

Już działa. Teraz jak wejść przez waszego klienta jak jest pacher? :)

eschra.jpg

Immortal-Metin - Już niedługo :)

Zapraszam!

Opublikowano

Wgraj Launchera swojego rozpakuj pliki root i w serverinfo wbij swoje ip z końcówką .100 jeżeli to twój serwer

oynk.png

Opublikowano

Miałem to samo to chyba wina pongu moim zdaniem na 100% wgraj inny plik game wgrywaj wgrywaj i wgrywaj w końcu się uda

oynk.png

Opublikowano

znaczy ja nie wgrałem :/ dalej próbóję uruchomić serwer ale miałem to samo i gdy wgrałem inny plik game odpaliłem czysty serwer by badar

Teraz wgrałem tylko germany i player nadałem chmody 777 mam zostaniesz połączony jesteś połączony logowanie ... i tak mam non stop logowanie co zrobić ?

oynk.png

Opublikowano

znaczy ja nie wgrałem :/ dalej próbóję uruchomić serwer ale miałem to samo i gdy wgrałem inny plik game odpaliłem czysty serwer by badar

Teraz wgrałem tylko germany i player nadałem chmody 777 mam zostaniesz połączony jesteś połączony logowanie ... i tak mam non stop logowanie co zrobić ?

Sprawdz pong + odpal porty

61093c6efb.png

Opublikowano

Problem rozwiązany szymcio jedna prośba mógłbyś mi edytnąc ring tp pierscien teleportacji taki standardowy aby on był Główne miasta - 3 miasta m1 Miasta M2 - 3 Miasta m2 Expowiska łatwe Expowiska Trudne atlantyda atlantyda v2 wiesz jak to ma wyglądać dałbym ci like i plusiki proszę :] oraz linka zarzuć do tego jeszcze

oynk.png

Opublikowano
Pamietajcie o zmianie Ping'u

Pong'u

Mistrzu, tutorial jest fajny, nie pomyślałem o tym - ale ładnie wygląda, jak pliki qentiego, masz lajka i czekam na więcje poradników

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...